addition/renovation 1970s Homestead

A 1970’s bungalow homestead with various outbuildings located on the knoll of a hill a short walk from Bellingen, with dam and rainforest backdrop had become paradise with an anathema for contemporary living.  The plan to involved opening up living and kitchen areas to the outdoors, removal of antiquated outbuildings and the addition of the two contemporary pavilions to address the families utilitarian and emotional needs. Addition One:  a contemporary bedroom pavilion with children’s room, central bathroom  and main bedroom with deck and view to rainforest.  The pavilion included a solar HWS and ‘solar venti’ drying/ventilation unit to tackle Bellingen’s summer humidity.  Addition Two:  a second pavilion with 3 car garage included a workshop for the Harley’s, Norton’s and retro Australian car collection and an upstairs studio/ guest accommodation with private deck and external access stair  evolved to a quintessential  ‘man and his shed’ or ‘man cave’  space.   The mesh privacy screens for climbing vines add a ‘femine’ touch to a pavilion of traditionally male engineering.  (Under procurement).

Addition/renovation 1970s homestead, bellingen